Мафалда – най-голямата внучка на Симеон Сакскобургготски представи видеоклипа към песента си

...
Мафалда – най-голямата внучка на Симеон Сакскобургготски представи видеоклипа към песента си
Коментари Харесай

Мафалда - талантливата правнучка на цар Борис III

Мафалда – най-голямата внучка на Симеон Сакскобургготски представи видеоклипа към песента си Bailando Sin Sentido. Модерна балада, изпята от младата жена с аристократична кръв. 



Това е третото парче от първия й албум, който се чака да излезе на 8 април, а Мафалда ще го показа онлайн в Мадрид (21 април 2021). Песента е бавна и мелодична, в стила на младата певица. „ Тя е за това по какъв начин се усмихваме, когато от вътрешната страна просто желаеме да крещим ”, споделя Мафалда пред испанските медии.

Но коя е Мафалда? Ако историята се беше стекла по различен метод, може би през днешния ден Мафалда Сесилия декор Сакскобургготски щеше да е известна като българската княгиня Мафалда Преславска, внучката на българския цар Симеон II. Тя се ражда в Лондон през 1994 година, неин татко е Кирил Преславски, а майка й е испанката Росарио Надал. Интересен факт е, че Мафалда Сесилия носи името на по-малката сестра на кралица Йоана, брачната половинка на цар Борис III – италианската принцеса Мафалда Савойска. 
    View this post on Instagram           
A post shared by MAFALDA (@mafalda)

Още като дете тя мечтае за сцената, а родителите й поддържат интереса й към изкуството и й дават опция да учи и да се занимава професионално с музика. Дебютът й е безусловно на улицата – пред бар в Лондон през 2012 година, дружно с приятеля й Честър, който свири на китара. Същата година Мафалда се явява на прослушване в музикалния лицей „ Бъркли ” в Бостън, като показва пред журито ария, която сама е композирала.

Докато живее в Лондон, тя се включва и се ангажира с разнообразни благотворителни акции, ориентирани към България. Със сестра си Олимпия подкрепят със лична самодейност акцията за набиране на средства за построяването на Българската чешма в един от най-старите и красиви паркове в Лондон – Кенсингтън Гардънс. 
    View this post on Instagram           
A post shared by MAFALDA (@mafalda)

Мафалда е певица, умее да свири на пиано и композира. От няколко години има участия в клубове както в Лондон, по този начин и зад Океана. През 2017 година испанското списание Hola написа след присъединяване й в влиятелен клуб в Ню Йорк, че с песента Don’t Let Go, изпълнена и композирана от самата нея, е впечатлила всички. Изданието я определи  като " надарена и изискана певица ", на която " феновете наложително би трябвало да се насладят ".

Красивата внучка на Симеон Сакскобургготски има усет и към модата. Тя е чест посетител на разнообразни фешън събития. Мафалда е дейна в обществените мрежи, в които всекидневно разгласява фотоси от музикалните си изяви и от персоналния си живот.

 
Да надникнем в дрешника на " Испанската принцеса "


 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР